Beszoktatás

 

 

A kisgyermek új környezethez való alkalmazkodását jelentősen megkönnyíti az apa vagy anya közreműködése a beszoktatás ideje alatt, ezért mindannyiunk számára nagyon fontos a szülő jelenléte ebben az időszakban. Alkalmat szeretnénk adni a szülőknek egyfelől arra, hogy gyermekük mellett lehessenek, másrészt, hogy személyes tapasztalataikon keresztül jobban megismerhessék óvodánkat, tapasztalatot szerezzenek gyermekük óvodai életéről és megismerhessék a gyermekük felügyeletét és nevelését ellátó óvópedagógusokat.

Az első héttől a gyermekhez igazodva fokozatosan emeljük az óvodában eltöltött óraszámot. Célunk, péntekig elérni, hogy reggelitől ebédig már önállóan legyen itt a gyermek. A második héten, a délelőttöket már önállóan tölti nálunk a kisgyermek, és ebéd után megy haza. A harmadik héttől megpróbálkozunk az altatással. Az első napokban kérjük, hogy ebben az időben legyenek elérhetőek, ha véletlenül nem járunk az altatásnál azonnali sikerrel.

A beszoktatás menete és időtartama gyermekenként eltérő, az óvodapedagógus szakmai észrevételei alapján. A beilleszkedés sikerességét segíti a szülővel való szoros együttműködés.

Kapcsolati űrlap

Szigetszentmiklós, Csépi út 186.

}

H-P: 7:00-17:00