Fakultatív tevékenységek

Úszás

Szeptembertől májusig az Oázisba, illetve a tököli uszodába visszük a gyermekeket, ahol tapasztalt oktatók foglalkoznak velük. Az úszásoktatás az 5. életévüket augusztus 31.-ig betöltött gyermekekre vonatkozik. (Az úszás oktatáson való részvétel feltétele: életkor, önálló öltözködés, szobatisztaság,
megfelelő magatartás, szülői beleegyezés).

Tánc

A gyermekek a tánc oktatás keretében az alaplépéseket sajátítják el, továbbá mondókákat és dalokat tanulnak meg. A tánc foglalkozások célja, hogy fejlesszük a gyerekek ritmusérzékét, és a játékokon keresztül zenei élményt nyújtsunk nekik.

Zeneovi

Foglalkozásainkon zenepedagógus vezetésével a közös játék során a kicsik apránként megérzik, hogy a ritmus, a dallam, a szöveg, a mozgás és a hangszerek egymással szoros összefüggésben vannak, egységet alkotnak. A zenei feladatok és játékok egyszerre többféle készséget, képességet, érzéket, érzelmet, a gyermek egész személyiségét fejlesztik. A rendszeres gyakorlással szépen alakul majd a ritmusérzékük, a hallásuk, az esztétikai érzékük, a figyelem koncentrációjuk, az alkotó képzeletük, a memóriájuk. A játék közben becsempészett zenehallgatással megismernek új hangszereket, hangszíneket, zenei alapfogalmakat. A zenepedagógusunk, Kincses Edit az óvodánk és a helyi zeneiskola között, amelynek a tanára és a későbbi hangszertanulási igényekhez tud segítséget és ötleteket adni.

Iskola előkészítő

Óvodánk nagy gondot fordít arra, hogy az iskolába készülő gyermekek jól vegyék az akadályokat. Ennek céljából 5 éves kortól feltérképezzük a sikeres iskolai beváláshoz szükséges kompetenciákat, ezzel is segítve a már kialakult vagy megsegítendő képességeiket. A nagycsoportos korosztálynak iskola előkészítő szenzomotoros mozgásfejlesztés keretében erősítjük meg szükséges kvalitásaikat. Továbbá a tanulási folyamatok mutatóit jól előrejelző beszédészlelés beszédmegértési teszt alkalmazásával percepciós fejlesztésüket, fejlődésüket is igyekszünk sokrétűen megtámogatni. Ezzel is segítve a szülők és gyermekük számára a sikeres iskolai felvételt, és iskolai beválást.

Nanook Síiskola 2011-ben azzal a céllal jött létre, hogy a minőségi és igényes síoktatás megteremtését erősítse a hazai műanyag sípályákon, és havon. Ennek tükrében alakítottuk ki síiskolánkat Budapesten a 12. kerületben, majd 2014-ben a 11. kerületben, és 2017 óta Csepelen is megtalálhatóak vagyunk.

Mindamellett, hogy nagy hangsúlyt fektetünk a színvonalas oktatásra, fontos számunkra a sport megszerettetése is, hiszen a sízés nem csak egy sport, hanem életforma, jókedv, kikapcsolódás. Rendkívül jó időtöltés az egész család számára. Óráinkat diplomás, képzett sí oktatók és szakemberek vezetik és segítik, akik megfelelő szakmai végzettséggel és többéves tapasztalattal rendelkeznek.

4-5 éves korban azért ajánljuk a kiscsoportos oktatást, mert a csoport közösségformáló és húzóereje segíti a gyerekek tanulását. A síelés amellett, hogy egy szimmetrikus sport nem csupán testi, hanem szellemi fejlődésükre is igen jó hatással vannak, fejleszti a koordinációs és kondicionális képességeket. A félénk, bizonytalan gyerekeknek biztonságot adnak, a nyugtalan rendezetlen mozgású gyerekeket célszerű, harmonikus mozgáshoz szoktatják. Arról nem beszélve, hogy hideg-téli időszakban is állandó szabadtéri sportolási lehetőséget biztosít.

Az edzések alatt gyerekek megtanulják: a felszerelés használatát, léccel való közlekedést, egyenes siklást, kanyarodást, megállást, felállást. Az órák alatt kialakul a gyerekben egy olyan magatartás, mely ismerete a pályán biztonságos sízéshez nélkülözhetetlen. Így az igazi sípályára kikerülve, már csak élvezik az itthon elsajátított csúszás élményét. Mivel a síelés nincs korhatárhoz kötve ezért bármikor elkezdhető és űzhető. Tanfolyamainkon főleg óvodás és kisiskolás korú gyerekek választják kiegészítő sportolásként ezt a tevékenységet.

Angol foglalkozás

A Narancsliget óvodában az angol nyelv aktív része a gyerekek mindennapjainak, a szabadjáték során és az irányított foglalkozások keretén belül egyaránt. Az angol foglakozásokon a gyerekek kreatív, inspiráló és játékos környezetben ismerkedhetnek a nyelvvel. Mindenki számára az életkori sajátosságainak megfelelően, a játékosság és a szórakozva „tanulás” áll a középpontban az angol nyelv elsajátítása terén is. Az angolul beszélő nepáli pedagógusunknak köszönhetően a gyermekek észrevétlenül sajátítják el az angol nyelvet, és egyre több szót, mondatot tudnak mondani és megérteni. A tevékenységközpontú nyelvelsajátítást a mosoly, a jókedv és az oldott légkör öleli át. Úgy gondoljuk, hogy azok a gyerekek, akik az óvodában már elkezdik a nyelvet játékosan, dalok, mondókák, körjátékok és mesék által tanulni, sokkal bátrabban, ösztönösebben szólalhatnak meg angolul, és évekkel később beugranak nekik emlékezetéből az óvodában tanult énekek, számok, szavak, kifejezések. Előreláthatólag ebből a passzív bázisból fognak előhívni a későbbiekben, iskolai nyelvtanulásuk során.

Jelentkezési lap

Óvodánk maximális kapacitása 4 csoportban 110 férőhely. Ezt a létszámot elérve, évközben, csak a megüresedéskor áll módunkban gyermeket felvenni. Várólista esetén a szülőket telefonon vagy levélben értesítjük.

Kapcsolati űrlap

Szigetszentmiklós, Csépi út 186.

}

H-P: 7:00-17:00